Banánový chlebíček   

24.08.2020

"BANANA BREAD" 

Čím jiným začít, než klasikou - Banánovým chlebíčkem. Každý ho už jistě někdy ochutnal, nebo dokonce pekl doma. 

Původem je z USA a existuje na něj nespočet variant - s různou obměnou oříšků, s kokosem, kousky čokolády, karamelem,  ovocem, z celozrnné mouky dokonce i bez mouky. 

Banán jako součást pečiva? V dnešní době je to už zcela normální. Tomu se asi už nikdo nediví, Na internetu naleznete recepty z různé zeleniny - nasladko. Nic neobvyklého není mrkvový dort, batátový dort, dort z červené řepy, či cuketová buchta. U mě se můžete v brzké době těšit třeba na avokádový chlebíček, a musím říci, že je to ten nejlepší, jaký jsem kdy jedla :-) 


A teď už jdeme na to :-) Co budete potřebovat? U banánového chlebíčku je super, že spotřebujete ty hnědé zralé banány, které se vám válí doma :-) 

POTŘEBY NA PEČENÍ: forma a biskupský  chlebíček, pečící papír

SUROVINY

  • 4 zralé banány  + 1 na zdobení
  • 3 vejce
  • 250g hladké mouky
  • 200g cukr (krupice)
  • 200g rozpuštěného másla
  • 1 prášek do pečiva
  • 2 lžičky jedlé sody
  • 1 lžička muškátového oříšku 
  • špetka soli 

POSTUP

1. Nejdříve si připravíme formu na pečení. Já protože jsem doma neměla formu,použila jsem klasickou kulatou o průměru 26 cm. Ničemu to nevadí, jen už nebude výsledek vypadat přesně jak by měl. Do formy si dáme pečící papír. Pokud máte hranatou formu a nejde vám tam papír naštelovat, poradím vám jednoduchý fígl - připravený utržený papír zmuchlejte a  znovu narovnejte. Opakujte 2-3x, papír tím změkne a půjde vám lépe do formy rozprostřít. 

2. Rozpálíme si troubu na 170-180°C. 

3.Do jedné mísy si dáme 4 zralé banány, které vidličkou co nejvíce rozmačkáme. Přidáme vajíčka a společně zamícháme,  uděláme takovou kašičku. 

Rozpustíme si máslo a 1 lžící vymastíme  připravenou formu. 

Do druhé mísy si připravíme všechny suché suroviny- mouku, cukr, prášek do pečiva, jedlou sodu a muškátový oříšek. 

4.Ručním robotem pomalu začneme do banánové kaše zamíchávat sypké suroviny na střídačku s máslem. 

5. Hotové těsto nalijeme do formy, Pečeme přibližně 45 minut, Zda je chlebíček hotový zkusíme dřevěnou špejlí, těsto se na ní nesmí lepit. Když ji vytáhnete, musí být čistá a suchá. 

© 2020 Krása a životní styl podle Hanky. Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky