Dýňové bochánky - Pumpkin Buns

31.10.2020


Jsem ostuda, slíbila jsem vám recept ve čtvrtek večer a je pondělí . Bylo toho nějak hodně a při pohledu na monitor mě rozbolela hlava. Věřím ale, že vám to vynahradí tento super recept na dýňové bochánky. 

Nejradši si chodím pro inspiraci na  Pinterest. Hledám recepty ze zahraničí, a by to tady nebylo moc okoukané. Ale viděla jsem, že už i tady  některé holčiny foodblogerky tyto bochánky pekly. Takže někdo z vás je už nejspíše zná. Také si ráda projíždím stará vydání všech kuchtících časopisů, to je moje úchylka :-D Každý měsíc netrpělivě  vyhlížím, kdy už konečně vyjdou. Jelikož je jsou 3-4 časopisy každý měsíc, mám jich doma pěknou hromadu. No a občas se tam najde nějaký moc pěkný recept, který stojí za to ho vyzkoušet a předat ho vám.  Tak jdeme na to? 



SUROVINY


  • 350g hladké mouky 
  • 150g dýňového pyré
  • 130ml vlažného mléka
  • 1 balení sušeného droždí nebo 1/2 klasického droždí 
  • 2  vejce - 1 do těsta a 1 na potření
  • 50 g rozpuštěného a zchladlého másla 
  • 35g cukru krupice
  • 1 vanilkový cukr
  • špetka soli
  •  1/4 lžičky mleté skořice
  • 1/4 lžičky muškátového oříšku
  • na ozdobu - celý hřebíček 


POSTUP 

  1. Ze všeho nejdříve si připravíme pyré z dýně. Já používám dýni Hokkaido, má univerzální použití a hlavně se nemusí loupat. Takže dýni si pořádně omyjeme od hlíny a nečistot. Rozkrojíme na půlky. vnitřek si vydlabeme pomocí lžíce. Opatrně krájejte. Slupka je silná. Potom dýni nakrájíme na menší kostky, zalijeme vodou a dáme vařit do měkka. Když je dýně  vařená, scedíme z ní vodu a pomocí tyčového mixéru rozmixujeme, na jemné pyré. Necháme vychladnout.
  2. Do většího hrníčku si připravíme kvásek- dáme ohřát mléko s cukrem, nesmí být moc teplé, jen vlažné. Po ohřátí do mléka rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek. 
  3. Mezitím si do velké mísy připravíme mouku, vanilkový cukr, koření, vejce a rozpuštěné máslo.  Přidáme kvásek a vypracujeme ručně vařečkou nebo v robotu pevné těsto, které se nelepí na strany. Mísu s těstem zabalíme do fresh folie a necháme kynout přibližně 90-120 minut. 
  4. Když těsto zdvojnásobí svůj objem, vyklopíme si ho na pomoučněnou pracovní plochu , trochu rukama zpracujeme a rozdělíme na stejně velké bochánky, pro přesnost si je můžeme zvážit. Velikostně tak 80g na 1 bochánek. Když  máme těsto rozdělené, každý bochánek zvlášť zpracujeme, a teď máme 2 možnosti jak z nich uděláme "dýničky".   
  5. 1.způsob - hotové bochánky dáme na plech a každý pomocí nůžek nastříhneme kolem dokola 7-8x na požadovaný tvar. 
  6. 2. způsob je pomocí provázku. Postupně bochánek otáčíme a omotáváme provázkem kolem dokola. 
  7. Když máme bochánky nastříhané nebo omotané, potřeme je rozšlehaným vajíčkem a na každý píchneme hřebíček aby to vypadalo jako stonek :-) 
  8. Pečeme v předehřáté troubě na 190°C  a pečeme 15-20 minut - podle trouby dorůžova:-)

Při pečení nám nádherně provoní celý byt :-) 

© 2020 Krása a životní styl podle Hanky. Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky