Škvarkové placky
14.10.2021

Sice patří spíše na období masopustů, zabíjaček...Ale i na podzim se určitě najde spousta lidí, kterým přijdou k chuti :-) Jako malá holka jsem je přímo nesnášela. Já teda nemusela škvarky obecně vůbec... Pamatuji se, že babička je třeba krájela na malé kousky i do bramboráků. A to jsem nesnášela a vyndávala je. Až postupem času jsem jim přišla na chuť a právě naopak- zbožňuju čerstvě uškvařené škvarky - děláme si je i doma :-D No, člověk se mění...:-)
SUROVINY
- 500g hladké mouky
- 350g škvarků -nakrájených na malé kostičky nebo půlku nameleme a půlku nakrájíme
- 250ml mléka
- 4 celá vejce
- 3 lžíce sádla - ne úplně tuhého
- 1 droždí
- 2 lžíce cukru
- 2 lžičky soli
- na posyp - kmín, pepř, hrubozrnná sůl, klidně i červená paprika a pár kostiček škvarků