Škvarkové placky

14.10.2021


Sice patří spíše na období masopustů, zabíjaček...Ale i na podzim se určitě najde spousta lidí, kterým přijdou k chuti :-) Jako malá holka jsem je přímo nesnášela. Já teda nemusela škvarky obecně vůbec... Pamatuji se, že babička je třeba krájela na malé kousky i do bramboráků. A to jsem nesnášela a vyndávala je. Až postupem času jsem jim přišla na chuť a právě naopak-  zbožňuju čerstvě uškvařené škvarky - děláme si je i doma :-D No, člověk se mění...:-)


SUROVINY 

  • 500g hladké mouky
  • 350g škvarků -nakrájených na malé kostičky nebo půlku nameleme a půlku nakrájíme 
  • 250ml mléka
  • 4 celá vejce 
  • 3 lžíce sádla - ne úplně tuhého 
  • 1 droždí
  • 2 lžíce cukru 
  • 2 lžičky soli 
  • na posyp - kmín, pepř, hrubozrnná sůl, klidně i červená paprika a pár kostiček škvarků
© 2020 Krása a životní styl podle Hanky. Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky